DEERLIJK

22 MEI 2019

 

AANWEZIG

 

Burgemeester: Claude Croes

 

Schepenen: Bert Schelfhout, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Sandra De Leeuw-Goussey, Matthias Vanneste, Louis Vanderbeken

Algemeen directeur: Hans Piepers

 

 

 

 

Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Vast bureau - verslag van de zitting van 15 mei 2019 - goedkeuring

 

Aanleiding en context

 

Het vast bureau wordt gevraagd het verslag van de vorige zitting goed te keuren.

 

Motivering

 

Het vast bureau overloopt het verslag van de zitting van 15 mei 2019.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 83, § 5 Decreet Lokaal Bestuur

 

Adviezen

 

Er zijn geen adviezen nodig.

 

Financiën

 

De beslissing heeft geen financiële gevolgen.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau besluit het verslag van de zitting van 15 mei 2019 goed te keuren.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Stuurgroep Woonwijs - verslag van 3 mei 2019 - kennisname

 

Aanleiding en context

 

Het vast bureau wordt verzocht kennis te nemen van het verslag.

 

Motivering

 

De stuurgroep van Woonwijs hield een vergadering op 3 mei 2019.

De stuurgroep ging akkoord met het ontwerp van het subsidiedossier 2020-2025 en voegde een extra aanvullende actie toe voor Deerlijk, namelijk dat Deerlijk misschien vanaf 2023 zal inzetten op een uniek loket voor alle woonactoren die werkzaam zijn in de gemeente (AA3_1). Dit onder voorbehoud van onder andere een verhuis van de OCMW-diensten.

 

De projectcoördinator vraagt in zijn mail van 13 mei 2019 het verslag ter kennisgeving voor te leggen aan de colleges van de vier betrokken gemeentes.

 

De bijbehorende toelichting is te vinden in het verslag in bijlage.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 84 § 1. Decreet Lokaal Bestuur

 

Adviezen

 

Er zijn geen adviezen nodig.

 

Financiën

 

De beslissing heeft geen financiële gevolgen.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau neemt kennis van het verslag

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Woonwijs - samenwerkingsovereenkomst - aanpassing - verzoek tot agendering

 

Aanleiding en context

 

Het vast bureau wordt gevraagd de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn te verzoeken de vernieuwde ‘Samenwerkingsovereenkomst met statutaire draagkracht betreffende de Interlokale Vereniging Wonen' te agenderen op de eerstvolgende raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Motivering

 

De raad voor maatschappelijk welzijn besliste op 10 mei 2010 tot de oprichting en goedkeuring van de overeenkomst met statutaire draagkracht betreffende de interlokale vereniging wonen Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Lendelede.

 

De samenwerkingsovereenkomst werd opgemaakt voor onbepaalde duur en ondertekend door 8 deelnemers aan de interlokale vereniging: gemeentebesturen en OCMW’s van Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Lendelede.

 

De gemeente Zwevegem is vragende partij om zich voor de vierde subsidieperiode (2020-2025) aan te sluiten bij Woonwijs. Uit de financiële calculatie blijkt dat een instap van Zwevegem over de volledige ‘subsidieperiode 2020-2025’ geen negatieve impact heeft op de gemeentelijke bijdragen voor het project.

De stuurgroep adviseert om Zwevegem op te nemen vanaf het volgende subsidiedossier 2020-2025. Hiervoor werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld.

 

De nieuwe interlokale vereniging zal bij de instap van Zwevegem voor de leesbaarheid afgekort worden naar ‘Interlokale Vereniging Woonwijs’.

Door de toetreding van Zwevegem zal de nieuwe samenwerkingsovereenkomst in de toekomst uit 10 deelnemers bestaan (gemeenten en OCMW’s van Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede en Zwevegem).

 

Daarnaast zijn nog enkele kleine wijzigingen betreffende de werking en uitnodiging van de ‘stuurgroep (lees: beheerscomité, zie art. 395 DLB)’ (punt 2.4):

          Omdat de aanwezigheid van de meerderheid van de stemgerechtigde vertegenwoordigers in de stuurgroepvergadering niet vereist is, wordt de term ‘aanwezig’ vervangen door ‘vertegenwoordigd’.

          Uitnodigingen worden in de praktijk steeds per mail verstuurd. Dit maakt de ‘brief-vermelding’ overbodig.

 

Deze vernieuwde samenwerkingsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2020, en vervangt de ‘samenwerkingsovereenkomst met statutaire draagkracht betreffende de oprichting van de Interlokale Vereniging Wonen Deerlijk – Harelbeke – Kuurne – Lendelede’ zoals goedgekeurd in zitting van 28 februari 2019.

 

De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst wordt aan de raad voor maatschappelijk welzijn ter goedkeuring voorgelegd.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 84, § 1 Decreet Lokaal Bestuur

          Andere:

          Besluit van de Vlaamse Regering over het Lokaal Woonbeleid van 16 november 2018 houdende de subsidiëring van intergemeentelijke projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid

          Samenwerkingsovereenkomst Woonwijs van 11 mei 2010, 1 oktober 2017 en 28 februari 2019

 

Financiën

 

De beslissing heeft geen financiële gevolgen.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau verzoekt de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn de vernieuwde 'Samenwerkingsovereenkomst met statutaire draagkracht betreffende de Interlokale Vereniging Wonen' te agenderen op de raad van maatschappelijk welzijn van 6 juni 2019.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Woonwijs - vierde subsidieperiode - subsidieaanvraag 2020-2025 - verzoek tot agendering

 

Aanleiding en context

 

Het vast bureau wordt gevraagd de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn te verzoeken de goedkeuring van de subsidieaanvraag voor de periode 2020-2025 te agenderen op de eerstvolgende raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Motivering

 

De raad voor maatschappelijk welzijn besliste op 10 mei 2010 tot de oprichting van de interlokale vereniging wonen Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Lendelede (werknaam Woonwijs). Deze interlokale vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, opgedeeld in opeenvolgende subsidieperiodes.

 

De raad voor maatschappelijk welzijn ging in zitting van 10 mei 2010 akkoord met de subsidieaanvraag voor de periode oktober 2011 - september 2014, in zitting van 3 maart 2014 voor de periode oktober 2014 – september 2017 en in zitting van 16 januari 2017 voor de periode oktober 2017 - december 2019.

De voorliggende subsidieaanvraag loopt over de periode ‘2020-2025’.

 

Het college van burgemeester en schepenen ging op 27 maart 2019 principieel akkoord met de opmaak van een vierde subsidiedossier. Ook de drie andere gemeenten (Harelbeke, Kuurne en Lendelede) gaven hun akkoord. Hiermee gaven de vier gemeenten aan dat ze de intergemeentelijke samenwerking wensen verder te zetten, middels het verkrijgen van Vlaamse subsidies aan de hand van een vierde subsidiedossier. Zwevegem was vragende partij om toe te treden. Het subsidieaanvraagdossier omvat aldus 5 gemeenten en 5 OCMW’s.

 

Op 16 november 2018 keurde de Vlaamse Regering het besluit betreffende de subsidiëring van intergemeentelijke projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid goed.

Zoals in de huidige subsidieperiode wordt er terug op basis- en aanvullende subsidie gewerkt, gekoppeld aan de uitgevoerde activiteiten. Vanaf 2020 is de subsidiëring van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden verbonden aan de beheers- en beleidscyclus van de gemeenten en dit telkens voor de duur van de legislatuur.

 

De aangevraagde basissubsidie bedraagt in de eerste driejarige periode jaarlijks 108.000 euro en in de laatste driejarige periode jaarlijks 96.000 euro. De woonwijsgemeenten engageren zich (zie engagementsverklaring in het subsidiedossier) daartegenover om een aantal verplichte activiteiten uit te voeren. De uit te voeren activiteiten worden gebundeld onder 3 beleidsprioriteiten:

1)      De gemeente zorgt voor een divers en betaalbaar woonaanbod in functie van woonnoden.

2)      De gemeente werkt aan de kwaliteit van het woningpatrimonium en de woonomgeving.

3)      De gemeente informeert, adviseert en begeleidt inwoners met vragen over wonen.

 

Naast de verplichte activiteiten zetten Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede en Zwevegem ook in op tal van aanvullende activiteiten. Niet elke activiteit wordt door elke gemeente gedaan. Dit werd voorbereid en is maatwerk per gemeente:

4)      Een ruimtelijk beleid voeren op basis van een visie om het beschikbare aanbod aan panden op het grondgebied te activeren voor wonen (AA 1_1).

5)      De woonprogrammatie afstemmen op de woonbehoefte, zowel op het niveau van de gemeente als op het niveau van het project en zijn randgemeenten (AA 1_2).

6)      Inspelend op de maatschappelijke noden een instrument uitwerken en toepassen dat alternatieve woonvormen mogelijk maakt (AA 1_3).

7)      De verplichting om de huurprijs en de gemeenschappelijke lasten van private huurwoningen bekend te maken opvolgen en inbreuken op die verplichting beboeten (AA 1_6).

8)      Op eigen initiatief conformiteitsonderzoeken uitvoeren en gratis conformiteitsattesten afgeven (AA 2_1).

9)      Een verordening vaststellen en toepassen waarbij het conformiteitsattest verplicht wordt gesteld in bepaalde situaties (AA 2_2).

10)Een verordening vaststellen en toepassen waarbij de geldigheidsduur van het conformiteitsattest beperkt wordt, en woningen met dergelijke conformiteitsattesten opvolgen (AA 2_3).

11)Verwaarloosde gebouwen en woningen opsporen, registreren en aanpakken (AA 2_6).

12)Een afsprakenkader met de minister en het sociaal verhuurkantoor dat actief is in de gemeente aanvragen en, als het afsprakenkader wordt gesloten, conformiteitsonderzoeken uitvoeren met het oog op de inhuurneming van woningen en kamers door het sociaal verhuurkantoor  (AA 2_7).

13)De lokale partners via structurele samenwerking betrekken bij het lokale woningkwaliteitsbeleid  (AA 2_8).

14)De ongeschiktheid en onbewoonbaarheid en de datum van vaststelling aanbrengen op de gevel van private huurwoningen  (AA 2_10).

15)Een uniek loket installeren voor alle lokale woonactoren die werkzaam zijn in de gemeente (AA 3_1).

16)Sociaal en/of technisch begeleiden op maat van kwetsbare inwoners (AA 3_2).

 

De aangevraagde aanvullende subsidie bedraagt voor de eerste driejarige periode jaarlijks 46.688 euro en voor de tweede driejaarlijkse periode jaarlijks 44.655 euro.

 

De geraamde totale projectkost (personeels-, werkings-, en investeringskosten) bedraagt jaarlijks 225.458 euro. Na aftrek van de Vlaamse subsidies, wordt het restbedrag procentueel verdeeld onder de deelnemende gemeentes op basis van het aantal huishoudens.

 

Rekening houdend met de huidige samenwerkingsovereenkomst komt dit voor de gemeente Deerlijk neer op een geraamde jaarlijkse bijdrage van 9.943 euro (voor de jaren 2020,2021 en 2022), en een jaarlijks bijdrage van 11.915 euro voor de tweede driejarige periode (2023 - 2025).

Het voorliggende subsidieaanvraagdossier is opgemaakt volgens het aangeleverde sjabloon van Wonen-Vlaanderen en omvat enkel een opsomming van de gekozen aanvullende activiteiten en een beschrijving van de uitvoering van de aanvullende activiteiten gedurende de twee eerste jaren van de subsidieperiode. De subsidieaanvraag werd op 3 mei 2019 positief geadviseerd in de stuurgroep (beheerscomité) van Woonwijs.

 

Het subsidiedossier dient uiterlijk eind juni 2019 bij het Vlaamse Gewest te worden ingediend.

 

Het komt de raad voor maatschappelijk welzijn toe om het definitieve subsidiedossier goed te keuren.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 84, § 1 Decreet Lokaal Bestuur

          Andere:

          Besluit van de Vlaamse Regering over het Lokaal Woonbeleid van 16 november 2018 houdende de subsidiëring van intergemeentelijke projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid

 

Financiën

 

De beslissing heeft financiële gevolgen

 

Raming of bedrag

2020 - 2022: 9.943 euro

2023 - 2025: 11.915 euro

Actie

Verdere deelname intergemeentelijke samenwerking wonen

Jaarbudgetrekening

6-1-3-2 / 0629-00 / 64933012

Visum

neen

 

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau verzoekt de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn de goedkeuring van de subsidieaanvraag voor de periode 2020-2025 te agenderen op de raad van maatschappelijk welzijn van 6 juni 2019.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Financieel deskundige - samenstelling selectiecommissie - goedkeuring

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

PD - pensioen - kennisname

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Bestelbonnen en te betalen bedragen - goedkeuring

 

Aanleiding en context

 

Deze goedkeuring kadert binnen de reguliere uitgavenprocedure.

 

Motivering

 

Het vast bureau is hoofdbudgethouder en dient de bestelbonnen goed te keuren vooraleer men de verbintenissen kan aangaan. De lijst met bestelbonnen bevindt zich in bijlage. Eveneens dient men de te betalen bedragen goed te keuren. De lijst met te betalen facturen kan men terugvinden in bijlage. De individuele facturen zijn altijd raadpleegbaar via het programma foxboek.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 84, § 3, 3° Decreet Lokaal Bestuur

          Andere: Organisatiebeheersysteem

 

Adviezen

 

Er zijn geen adviezen nodig.

 

Financiën

 

De beslissing heeft financiële gevolgen.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau besluit de bestelbonnen op de goedkeuringslijst bestelbon O/2019/18 goed te keuren.

 

Artikel 2

 

Het vast bureau besluit de te betalen bedragen op de goedkeuringslijst aanrekening O/2019/44 goed te keuren.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Aanstelling jobstudent 2019 - goedkeuring

 

STEMMINGEN

Eenparig goedgekeurd

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

Financieel deskundige - vacantverklaring - goedkeuring

 

Aanleiding en context

 

Op de financiële dienst dient de functie van financieel deskundige (B1-B3) vacant te worden verklaard. Het vast bureau kiest:

          de selectieprocedure;

          het al dan niet aanleggen van een wervingsreserve;

          de wijze van externe bekendmaking van de vacature;

          het al dan niet toelaten van laatstejaars-studenten;

          het al dan niet opleggen van een diplomavereiste;

          of een assessment center moet worden ingelast in de selectieprocedure.

 

Motivering

 

Het organogram voorziet in twee voltijdse betrekkingen van financieel deskundige (B1-B3) waarvan momenteel één niet is ingevuld.

Het vast bureau verklaarde deze betrekking vacant in zitting van 6 februari 2019.

Uit deze selectieprocedure kwam één geslaagde kandidate, maar zij wenst de functie niet op te nemen en wordt in de wervingsreserve opgenomen.

Er dient bijgevolg een nieuwe vacantverklaring te gebeuren.

 

De invulling van deze functie gebeurt bij voorkeur op contractuele basis (onbepaalde duur) via een aanwervingsprocedure, bestaande uit een schriftelijke en een mondelinge proef, met aanleg van een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar.

 

De externe bekendmaking van de vacature dient, naast plaatsing op de VDAB-website, te gebeuren via een regionaal verschijnende krant of weekblad, de gemeentelijke website, het gemeentenieuws, de gemeentelijke infoschermen, ...

 

Gelet op het geringe aantal inschrijvingen bij de eerste aanwervingsprocedure en het feit dat het beroep van boekhouder, volgens de VDAB-knelpuntberoepenlijst van 2019, een knelpuntberoep is, wordt volgende voorgesteld:

 

1. ofwel dienen kandidaten te beschikken over een bachelordiploma, bij voorkeur aangevuld met relevante ervaring of in een financieel-boekhoudkundige richting

 

2. ofwel dienen kandidaten die niet over een bachelordiploma beschikken, aan één van volgende voorwaarden te voldoen:

          beschikken over minstens 2 jaar relevante beroepservaring en slagen voor een niveau- of capaciteitstest (wie een attest of getuigschrift voorlegt waaruit blijkt dat hij voor dezelfde of voor een vergelijkbare functie bij dezelfde of bij een andere overheid al eerder geslaagd is voor een niveau- of capaciteitstest, behoudt het gunstige resultaat daarvan en wordt vrijgesteld van een nieuwe deelname aan een niveau- of capaciteitstest. De maximale duur van de vrijstelling bedraagt 5 jaar)

          beschikken over een op de functie afgestemd ervaringsbewijs, uitgereikt overeenkomstig de Vlaamse regelgeving over de titels van beroepsbekwaamheid

          beschikken over een op de functie afgestemd attest van een beroepsopleiding gevolgd bij een door de Vlaamse Regering erkende instelling voor beroepsopleiding

 

3. ofwel is de kandidaat een laatstejaars-student.

Laatstejaars-studenten worden toegelaten als ze met hun kandidatuur een studiebewijs voorleggen en uiterlijk op de dag van de afsluiting van de inschrijvingen een verklaring voorleggen dat ze binnen een termijn van maximum drie maanden zullen deelnemen aan de eindexamens voor het behalen van hun bachelordiploma.

Ze leveren het bewijs dat ze aan de diplomavereiste voldoen uiterlijk op de datum van hun indiensttreding bij de gemeente. Indien ze slagen voor de volledige selectieprocedure, maar bij de datum van hun indiensttreding blijkt dat ze het bewijs dat ze aan de diplomavereiste voldoen, niet kunnen leveren, dan zullen ze niet aangesteld noch in de wervingsreserve opgenomen worden.

 

Er is geen advies nodig.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art.84, § 3, 2° Decreet Lokaal Bestuur

          Andere:

          Titel II, hoofdstukken 2 en 3 rechtspositieregeling OCMW Deerlijk

          Gezamenlijk organogram van gemeente en OCMW Deerlijk

 

Financiën

 

De financiële impact van de beslissing is nog niet gekend.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau besluit de voltijdse functie van financieel deskundige (B1-B3) in contractueel verband (onbepaalde duur) vacant te verklaren.

 

Artikel 2

 

De invulling van deze betrekking gebeurt via een aanwervingsprocedure en er wordt een wervingsreserve voor 3 jaar aangelegd.

 

Artikel 3

 

De externe bekendmaking van de vacature gebeurt, naast de VDAB-website, via een regionaal verschijnende krant of weekblad, alsook via de gemeentelijke website, het gemeentenieuws, de gemeentelijke infoschermen en facebook.

 

Artikel 4

 

De selectieprocedure zal bestaan uit een schriftelijke en een mondeling gedeelte.

 

Artikel 5

 

Het vast bureau legt als bijkomende voorwaarde volgende vast:

1. ofwel dienen kandidaten te beschikken over een bachelordiploma, bij voorkeur aangevuld met relevante ervaring of in een financieel-boekhoudkundige richting,

2. ofwel dienen kandidaten die niet over een bachelordiploma beschikken, aan één van volgende voorwaarden te voldoen:

- beschikken over minstens 2 jaar relevante beroepservaring en slagen voor een niveau- of capaciteitstest (wie een attest of getuigschrift voorlegt waaruit blijkt dat hij voor dezelfde of voor een vergelijkbare functie bij dezelfde of bij een andere overheid al eerder geslaagd is voor een niveau- of capaciteitstest, behoudt het gunstige resultaat daarvan en wordt vrijgesteld van een nieuwe deelname aan een niveau- of capaciteitstest. De maximale duur van de vrijstelling bedraagt 5 jaar),

- beschikken over een op de functie afgestemd ervaringsbewijs, uitgereikt overeenkomstig de Vlaamse regelgeving over de titels van beroepsbekwaamheid,

- beschikken over een op de functie afgestemd attest van een beroepsopleiding gevolgd bij een door de Vlaamse Regering erkende instelling voor beroepsopleiding,

3. ofwel is de kandidaat een laatstejaars-student.

Laatstejaars-studenten worden toegelaten als ze met hun kandidatuur een studiebewijs voorleggen en uiterlijk op de dag van de afsluiting van de inschrijvingen een verklaring voorleggen dat ze binnen een termijn van maximum drie maanden zullen deelnemen aan de eindexamens voor het behalen van hun diploma. Ze leveren het bewijs dat ze aan de diplomavereiste voldoen uiterlijk op de datum van indiensttreding bij de gemeente. Indien ze slagen voor de volledige selectieprocedure, maar bij de datum van indiensttreding blijkt dat ze het bewijs dat ze aan de diplomavereiste voldoen niet kunnen leveren, dan zullen ze niet aangesteld worden noch in de wervingsreserve opgenomen worden.

 

Artikel 6

 

De geslaagde kandidate van de vorige aanwervingsprocedure voor de functie van financieel deskundige die niet werd aangesteld, wordt op diens vraag opgenomen in de chronologische eerste wervingsreserve.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van Vast bureau van 22 MEI 2019

OCMW-raad van 6 juni 2019 - agendapunten - verzoek agendering - goedkeuring

 

Aanleiding en context

 

De agenda van de OCMW-raad bevat in ieder geval de punten die door het vast bureau aan de voorzitter worden meegedeeld.

Het vast bureau wordt gevraagd de agenda voor de komende OCMW-raad te overlopen.

 

Motivering

 

Het vast bureau overloopt de voorziene punten voor de OCMW-raad van 6 juni 2019.

 

Er zijn geen adviezen nodig.

 

Juridische gronden

 

          Algemene basisbevoegdheid: Art. 77 Decreet Lokaal Bestuur

          Andere:

          Art. 19 en 74 Decreet Lokaal Bestuur

 

Financiën

 

De beslissing heeft geen financiële gevolgen.

 

BESLUIT

 

Artikel 1

 

Het vast bureau besluit de voorzitter van de OCMW-raad te verzoeken om volgende punten te agenderen op de OCMW-raad van 6 juni 2019:

 

OPENBARE ZITTING

 

1)      Raad voor maatschappelijk welzijn - 25 april 2019 - notulen en zittingsverslag - goedkeuring

 

2)      Reprobel - overeenkomst gemeente en OCMW voor reproducties op papier - goedkeuring

 

3)      Woonwijs - samenwerkingsovereenkomst - aanpassing - goedkeuring

 

4)      Woonwijs - vierde subsidieperiode - subsidieaanvraag 2020-2025 - goedkeuring

 

5)      EthiasCo cvba - AV - aanduiding effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger- legislatuur 2019-2024 - goedkeuring

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/06/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.